Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Simon van Capelweg 131 2431 AE Noorden

Drieman Nieuwkoop Garantiemakelaars
Neem contact met mij op

Verkocht

€ 750.000,- k.k.

Noorden (gemeente Nieuwkoop), Simon van Capelweg 131

Aan de Simon van Capelweg nummer 131 hebben wij een vrijstaande woning met bedrijfsruimte in de verkoop gekregen en dat op een perceel van 736 m2. Een bijzondere combinatie die niet zo vaak voorkomt. Er rust op het geheel nu een bedrijfsmatige bestemming maar de gemeente is in principe ook bereid het geheel, middels een functie wijziging, als een volledige woonbestemming te zien.
Afhankelijk van de wens van de koper zullen wij dit al dan niet in gang zetten. De ligging behoeft vermoedelijk geen nadere toelichting. Een lintbebouwing min of meer langs het Nieuwkoopse Plassengebied. Inmiddels met veel woningen, enige winkels op loopafstand en twee, ook buiten de gemeente grenzen bekende restaurants.

Het vrijstaande woonhuis is in oorsprong in 1965 gebouwd, maar in 1999 uitgebouwd en gemoderniseerd.

Bedrijfsruimte
Naast de woning staat een bedrijfsruimte welke de afgelopen periode als kleinschalig garage bedrijf in gebruik is geweest. Deze bedrijfsruimte is uitstekend bereikbaar dankzij de overhead deur aan de voorzijde en een drietal overheaddeuren aan de zijkant.
Deze bedrijfsruimte zelf kent een netto maatvoering van 6.09 meter (breed) en 16.06 meter diep) en beschikt nog over gedeeltelijke tussenvloer waarop een stukje opslag en het kleine kantoor is gelegen. Het bedrijfsgedeelte beschikt nog over een eenvoudig toilet, een pantry en de c.v.ketel (2018). De aanwezige olieafscheider zal nog worden geleegd en schoon gemaakt.
Zoals uit de plattegrond valt op te maken ligt er achter de bedrijfsruimte een schuur, is er een overkapping en een tweetal bergruimten een handige plek voor tuingereedschap en de tuinstoelen.

Achter de bedrijfsruimte bevindt zich nog een bergruimte, waar ondermeer de tuinmeubels zijn ondergebracht. Op het dak van de bedrijfsruimte liggen nu nog golfplaten welke asbest houdend zijn. Mocht een rechtsopvolger deze direct willen vervangen dan zijn er enkele offertes beschikbaar die een indicatie geven van de kosten.

Woonhuis
Het woonhuis is tijdens het realiseren van de uitbouw in 1999 gemoderniseerd.
U moet dan denken aan de keuken, de badkamer e.d. De actuele indeling is aldus;

Begane grond
Zijentree, hal met de meterkast en de trapopgang naar de 1e verdieping. L-vormige woonkamer met haard, eet- en zithoek. De inbouwkeuken met de nodige apparatuur is in de uitbouw gerealiseerd.
Praktisch is de achter-entree en een 2e hal. Hier een toilet en de toegang tot een kelderruimte (2.76 x 2.36 meter).

1e verdieping
Op de verdieping een 4 tal kamers en een prima uitgeruste badkamer. De masterbedroom ligt aan de achterzijde en beschikt over een 2 tal opbergkasten. Maatvoering inclusief de kasten is 2.82 meter x 7.05 meter. Slaapkamer 2 2.73 x 3.83 meter, slaapkamer 3 3.83 x 2.74 meter en de 4e kamer 2.20 meter x 2.65 meter.

2e verdieping
Dankzij een vaste trap heeft u ook nog een grote zolder tot uw beschikking, prima als bergruimte te gebruiken.

Maatvoering
Het object is uitgebreid ingemeten en waarbij wij tot de volgende uitsplitsing komen;
Het gebruiksoppervlakte van de woning is 143 m2
De inpandige bergruimte bedraagt (o.a. kelder, zolder) ca. 79 m2.
De bedrijfsruimte en achterliggende bergruimte is ca. 163 m2.
Meetcertificaat is beschikbaar.

Energielabel
Mede dankzij de 14 PV panelen, welke op het dak van de woning liggen, scoort de woning Energielabel B. Het label en de toelichting is beschikbaar.

Tuin
Er is sprake van een diepe tuin. Nu ligt er nog veel bestrating ook vanwege het gebruik van de bedrijfsruimte als garagebedrijf. Aan de achterzijde hebt u een mooi zicht op de Ringsloot, niet voor niets worden hier vaak de zitjes gerealiseerd.
Opgemerkt moet worden dat een klein deel van de tuin (welke niet in de 736 m2 is inbegrepen) formeel nog eigendom is van Hoogheemraadschap Rijnland.
Conform een schrijven van Rijnland d.d. 22 juni 2009 kan dit perceel in het kader van verjaring worden overgedragen voor het symbolische bedrag van € 1. Dit laatste moet nog geschieden.

Bodem
Over de status van de bodem zijn diverse rapporten beschikbaar. Een vervuiling is vastgesteld maar er is geen noodzaak deze te saneren. Mocht u verder in dit object zijn geïnteresseerd zullen wij hierover uitgebreid documenteren en een toelichting geven.

Bestemming
In de eerste alinea hebben wij u al gewezen op de huidige bedrijfsmatige bestemming. De gemeente Nieuwkoop heeft aangegeven in principe ook bereid te zijn het geheel, middels een functie wijziging, als een volledige woonbestemming te gaan zien. Afhankelijk van de wens van de koper zullen wij dit verzoek al dan niet in gang zetten.

Oplevering
In overleg ook gezien het feit dat de huidige eigenaar/bewoner dan over andere huisvesting moet beschikken.

Vraagprijs bedraagt € 750.000 k.k.

  • 143 m2
  • 736 m2
  • 4

Kenmerken Simon van Capelweg 131

Overdracht

Vraagprijs€ 750.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte736 m2
Woonoppervlakte143 m2
Inhoud565 m3

Bouw

SoortEengezinswoning
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1965
Dak typeZadeldak
IsolatievormenDakisolatie, Grotendeels dubbelglas
EnergielabelB

Indeling

Aantal verdiepingen4
Aantal kamers6
Aantal slaapkamers4
Aantal badkamers1

Maandlasten

Ligging Simon van Capelweg 131

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

27.914

Vergelijkbaar woningaanbod