Voordelen van nieuwbouw kopen

Of u nu koopt of huurt, nieuwbouw heeft veel voordelen, zoals comfort door goede isolatie en lagere energiekosten dankzij energiezuinige technieken. Maar dit is nog niet alles:

1. Onderhoudsarm

Alles aan uw nieuwe huis is nieuw en fris. Daardoor heeft uw huis de eerste vijf jaar nauwelijks of geen onderhoud nodig. U heeft dus ook geen overlast door onderhoudswerkzaamheden. Dit gemak is mede te danken aan de gebruikte materialen. Extra pluspunt voor kopers: u bespaart op uw onderhoudskosten. En mochten er in de eerste jaren bouwkundige gebreken aan het licht komen, dan worden die dankzij de garantieregeling voor u opgelost.

2. Comfortabel

Uw woning is goed geïsoleerd tegen kou en hitte, en voldoet aan de strengste wettelijke eisen voor geluidsisolatie. Hetzelfde geldt voor de luchtkwaliteit; ook die voldoet aan de strengste normen. Daarnaast zorgen moderne technieken in steeds meer nieuwbouwhuizen voor verwarming en koeling. Dat alles maakt het binnenklimaat aangenaam en comfortabel. Bouwkundig voldoet uw huis eveneens aan de nieuwste wettelijke eisen (Bouwbesluit). Dat betekent onder meer dat de plafonds en deuren hoger zijn en de trappen minder steil. Verder gelden minimale afmetingen voor bijvoorbeeld toiletruimten en gangen. Ook die extra ruimte zorgt voor meer comfort.

3. Energiezuinig

Met standaard een energieverbruik dat overeenkomst met energielabel A, is uw nieuwbouwhuis zeer energiezuinig. Dat merkt u aan uw energierekening. Bovendien draagt u hiermee bij aan een beter klimaat en een beter milieu.

4. Duurzaam

Uw huis is een stuk duurzamer dan oudere woningen; nieuwbouw belast het milieu minder en zorgt voor een geringere uitstoot van CO2. Dat is onder meer te danken aan de goede isolatie en aan het gebruik van duurzame technieken om uw huis van warmte en stroom te voorzien. Bovendien gebruiken steeds meer bouwers duurzame bouwmaterialen, zoals verantwoord gekapt hout.

5. Financieel aantrekkelijk

Een nieuwbouwhuis levert je financieel voordeel op. Je hoeft namelijk geen overdrachtsbelasting te betalen en door diverse handige regelingen, zoals de overbruggingsgarantie of de terugkoopgarantie, zit je tijdens de bouw niet vast aan dubbele lasten. Makelaarskosten en taxatiekosten hoef je in het geval van nieuwbouw niet te betalen. Je betaalt een eerlijke prijs wat een nieuwbouwhuis echt waard is. In vergelijking met een bestaand huis is de prijs-kwaliteitverhouding beter en meer gericht op de toekomst.

6. Op maat

Meepraten over het ontwerp, een andere indeling kiezen en opties laten uitvoeren. Op vele manieren kunt u van een nieuwbouwhuis echt úw huis maken. U kunt vaak bijvoorbeeld zelf uw keuken, badkamer en sanitair uitzoeken. Verder kunt u ook opties kiezen voor onder meer een dakkapel, een aanbouw, een opbouw of een erker. En in overleg met de bouwer kunt u ook nog eens andere persoonlijke woonwensen laten uitvoeren. Hoeveel maatwerk mogelijk is, verschilt per project en per woning. Bij huur is er minder te kiezen. Daartegenover staat dat uw huis bij oplevering vaak is voorzien van een volledig ingerichte badkamer en een keuken voorzien van alle inbouwapparatuur.

7. Veilig

Uw huis is gebouwd volgens de modernste veiligheidseisen. Ook de woonomgeving is ingericht volgens de nieuwste inzichten op veiligheidsgebied. Vaak hebben nieuwbouwwoningen zelfs het Politiekeurmerk Veilig Wonen, met bijvoorbeeld inbraakwerend hang- en sluitwerk. In een huis met dit keurmerk heeft u vijftig procent minder kans op een inbraak.

8. Frisse start

Samen ergens opnieuw beginnen schept een band, ook met je buren. In tegenstelling tot nieuw zijn in een buurt waar iedereen elkaar al kent, is nu iedereen nieuw. Dat zorgt ervoor dat je gemakkelijker contact maakt met je nieuwe buren. Je ontmoet ze al tijdens de informatiebijeenkomsten.

 

Bron: Nieuwbouwbewust