Aanvraag energielabel wordt een duur grapje

Bent u van plan om uw woning te gaan verkopen en moet u nog een energielabel aanvragen? Dan is nu het moment om dit alvast te regelen. De manier waarop u een energielabel voor uw woning ontvangt, wordt volgend jaar (01-01-2021) namelijk aangepast en daarmee ook meteen een stuk duurder… Momenteel kunt u zelf online voor een paar euro een energielabel voor uw woning aanvragen.

Het bedrag hangt af van welke onafhankelijke deskundige u kiest om uw ingevoerde gegevens te controleren, maar over het algemeen kost het niet meer dan een paar tientjes.Vanaf 1 januari 2021 komt er echter een nieuw energielabel en stijgen de kosten voor het aanvragen hiervan naar gemiddeld € 190,-. Daarnaast kunt u straks ook niet meer zo één, twee, drie zelf een energielabel aanvragen.

Vanaf volgend jaar komt er namelijk een inspecteur aan te pas. Deze komt naar uw woning om het energielabel van uw woning te bepalen. Energielabel verplicht?Op het moment dat u uw woning wilt verkopen of verhuren bent u verplicht een geldig energielabel te hebben. Hebt u dit niet geregeld, dan krijgt u een boete van €170. Als u een energielabel aanvraagt (of vernieuwt) is deze 10 jaar geldig, ongeacht de invoer van het nieuwe energielabel in 2021. Wilt u nog tegen een voordelig tarief een energielabel voor uw woning regelen? Vraag dan nu een energielabel aan.