Ga naar inhoud

Welgelegen

2445 AV Aarlanderveen

2 vrij van 4

Project website

€ 455.000,- t/m € 950.000,-

 1. Home>
 2. Nieuwbouw>
 3. Koop Aarlanderveen Welgelegen

WELGELEGEN
Uniek en landelijk wonen op een boerenerf!

LANDELIJK WONEN MIDDEN IN HET GROENE HART

Aan het Zuideinde te Aarlanderveen, op een karakteristiek boerenerf direct tegen de uitgestrekte polder, verrijst het plan Welgelegen. Binnen dit unieke plan ervaart u de vrijheid van het landelijk wonen op een boerenerf, tezamen met de voordelen van het wonen in een duurzame en comfortabele nieuwbouwwoning.

Het plan Welgelegen doet zijn naam zeker eer aan. Op het boerenerf, midden tussen de weilanden, verschijnt binnenkort dit unieke plan bestaande uit een viertal duurzame en karakteristieke schuurwoningen. Het huidige boerenerf en de schuren bieden straks ruimte aan de boomgaard, een aantal overdekte parkeerplaatsen en de externe bergingen. Het erf en de boomgaard vormen samen een collectieve woongaard die past in de landelijke omgeving van het boerenerf. Achter op het perceel zal er een Bed & Breakfast in de vorm van een hooiberg en een dierenverblijf worden gerealiseerd als ondergeschikte functies bij de woningen.

UNIEK WOONCONCEPT: SAMEN WONEN OP EEN BOERENERF

Het huidige boerenerf wordt getransformeerd tot een sfeervol woonerf met karakteristieke schuurwoningen, die in de stijl van de boerenschuur worden vormgegeven. De woningen worden zeer energiezuinig en gasloos gebouwd en voorzien op een duurzame wijze in hun eigen energiebehoefte. De voormalige koeienstal tegenover de toekomstige woningen zal straks vernieuwd worden en o.a. plaats geven aan een aantal overdekte privéparkeerplaatsen en riante bergingen. Op de kop aan de achterzijde van de voormalige stal wordt de nieuwe woning van de huidige eigenaren gerealiseerd. Ook wordt het bestaande voorhuis op het erf getransformeerd tot een fraaie boerderijwoning, die in een latere fase te koop zal worden aangeboden.

Maar er is nog zo veel meer dat Welgelegen uniek maakt! In Welgelegen ervaart u de charme van het landelijk wonen en deelt u de faciliteiten op het erf. Zo zijn de toekomstig bewoners collectief eigenaar van een deel van het woonerf en de daarbij behorende boomgaard, dit is een plek voor ontmoeting en versterkt het gevoel van samenhorigheid. De klassieke ophaalbrug verwelkomt straks bewoners en bezoekers op het woonerf, vanaf hier kunt u de frisse buitenlucht opsnuiven en uitkijken over deze prachtige en vrije omgeving onder het genot van een gezonde snack uit eigen boomgaard. Uiteraard beschikt elke woning ook over een eigen tuin, waarin u de vrijheid van het landelijk wonen ervaart en heerlijk wegkijkt over de uitgestrekte weilanden.

HIER WOONT U ÉCHT GROEN, DUURZAAM EN ENERGIEZUINIG

Het woonerf Welgelegen wordt gekenmerkt door de karakteristieke architectuur van de bebouwing en de toepassing van duurzame materialen en energieoplossingen die zich richten op het behoud van de natuurrijke omgeving en oog voor het milieu. Zo zijn de schuurwoningen zo ontworpen dat ze voldoen aan de duurzaamheidseisen van vandaag de dag die bijdragen aan een hoge en gezonde woon- en leefkwaliteit.

De woningen zijn volledig gasloos en hebben ieder een individuele warmtepompinstallatie, waarmee u de woning kunt verwarmen in de winter en koelen in de zomer. De temperatuurverwarming zal primair via de vloer verlopen. Dat betekent: geen in het oog springende radiatoren, alles is netjes in de vloeren weggewerkt. Doordat de woningen voorzien zijn van uitstekende isolatie, in zowel de vloer, als de wanden, het dak en de beglazing, zijn ze uiterst energiezuinig. Daarnaast wordt bij de woningen een deel van het energieverbruik gecompenseerd door middel van zonnepanelen op het dak. Dat scheelt een hoop in de maandelijkse lasten!

BIJNA ENERGIE NEUTRAAL (Energielabel A+++)

Door de aanwezigheid van uitstekende isolatie, een warmtepomp en PV-panelen voorziet de woning op een duurzame manier in zijn eigen energiebehoefte. Hiermee voldoet de woning aan de meest actuele energieprestatie genaamd BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) welke wordt gekwalificeerd met een Energielabel A+++. Wilt u de woningen verder verduurzamen kunnen er extra PV-panelen geplaatst worden.

LEVENSLOOPBESTENDIG

Alle schuurwoningen bieden de mogelijkheid tot gelijkvloers wonen waarbij er optioneel voor gekozen kan worden om de slaap en badkamer op de begane grond te realiseren. Op deze manier kunt u hier ook in de toekomst met veel plezier blijven wonen.

PRIVÉPARKEERPLAATSEN

De vrij gelegen schuurwoningen op de kop beschikken over 2 aaneengesloten overdekte parkeerplaatsen en een riante berging in de naast gelegen boeren schuur. De tussengelegen schuurwoningen worden tevens met twee overdekte parkeerplaatsen aangeboden voor een totaal bedrag van € 550.000 von. Alle woningen beschikken verder over een gemeenschappelijk aandeel in de achter de woningen gelegen boomgaard en het omliggende erf. Op het erf worden ook diverse parkeerplaatsen voorzien voor zowel bewoners als gasten.

GENIETEN VAN LANDELIJK WONEN EN DE NABIJHEID VAN DE STAD!

Aarlanderveen is onderdeel van de gemeente Alphen aan den Rijn en is letterlijk gelegen midden in het Groene Hart. Niet voor niets wordt Aarlanderveen aangemerkt als Kroonjuweel, het is een heerlijk klein dorp met kenmerkende lintbebouwing dat dwars door de polders heen loopt. Het Zuideinde, de Dorpsstraat en het Noordeinde zijn er de karakteristieke straten met aan weerszijden landelijk gelegen huizen. De bekende Molenviergang, de boerderijen, de ruiterpaden en de wandelroutes door de polder leveren prachtige plaatjes op.

PLANNING

De realisatie van de woningen staat gepland rond de zomer van 2023 waarna de aannemer streeft naar een oplevering van de woningen rond de zomer van 2024.

FINANCIËLE VERKLARING BENODIGD!

Om in aanmerking te komen voor de aankoop van een woning is het belangrijk dat u op het inschrijfformulier ook een financiële verklaring toevoegt, waarmee u aantoont dat u de woning waarvoor u in aanmerking wenst te komen ook daadwerkelijk kunt financieren. Wij weten precies wat er in deze financiële verklaring dient te staan en kunnen deze verklaring vrijblijvend en kosteloos voor u laten opstellen! Neem hiervoor gerust contact met ons op.

 • 129-211 m2
 • 168-1000 m2
 • 506-813 m3

Hou mij op de hoogte van dit project

Kenmerken Welgelegen

Overdracht

Prijs€ 455.000,- t/m € 950.000,-
StatusVerkocht

Oppervlaktes en inhoud

Inhoud506-813 m3
Woonoppervlakte129-211 m2
Perceeloppervlakte168-1000 m2

Overig

Project websiteWelgelegen

Bouwtypes Welgelegen

2 vrij van 2

Tussenwoningen

€ 455.000,- t/m € 550.000,-

 • 129 m2 Woon opp.
 • 168 m2 Perceel opp.
 • 506 m3 Inhoud
Verkocht

Schuurwoningen

€ 950.000,-

 • 211 m2 Woon opp.
 • 450-1000 m2 Perceel opp.
 • 810-813 m3 Inhoud

Maandlasten Welgelegen

Ligging project 'Welgelegen'

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

108.915