Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Van der Valk Boumanweg 236 2352 JG Leiderdorp

Verkocht

€ 1.050.000,- v.o.n.

Op een schitterende locatie aan de Van der Valk Boumanweg, op de hoek waar de Oude Rijn afbuigt naar de Zijl, staat deze schitterende witte villa uit 1880. De villa is een gemeentelijk monument en nu al een plaatje op zich, en dat wordt alleen maar beter. Het casco is nog in goede staat en de buitenkant wordt volledig gerestaureerd, zo worden alle kozijnen, de gevel en de kap volledig vernieuwd. Daarna is het aan de koper om de binnenkant, met maar liefst ca. 210m2 woonoppervlak, naar wens onder handen te nemen. Kortom: Een unieke kans om in een monumentale villa te wonen, die u nog volledig naar eigen smaak kunt indelen en afwerken!

Nieuwbouwproject
Deze villa wordt aangeboden als onderdeel van het nieuwbouwproject ‘Rhijnstaete’, bestaande uit de villa en een nieuwbouw Koetshuis met daarin 6 appartementen. Allen gelegen aan een fraai aangelegde gemeenschappelijke tuin van maar liefst 1500 m² voorzien van jeu de boules baan, terrassen en een buitenkeuken.

De villa
De villa is rijk aan details, zoals ornamenten, glas in lood, paneeldeuren en ga zo maar door. Ook heeft deze een privéterras aan de achterzijde en een privétuin aan de voorzijde. Daarnaast kunnen de bewoners ook genieten van de gemeenschappelijke tuin en aan de voorzijde van een prachtig uitzicht over de Oude Rijn. Binnen heeft u nog alle vrijheid om de villa naar wens af te werken en in te delen, dit kan eventueel worden uitgevoerd door de bij het nieuwbouwproject betrokken aannemer.

Alle voordelen voor u op een rij
– Monumentale vrijstaande villa rijk aan karakteristieke details.
– Afbouw en indeling naar eigen smaak mogelijk via de aannemer of op eigen initiatief.
– Riant woonoppervlak van maar liefst ca. 210m2.
– Uniek uitzicht op het water van de Oude Rijn.
– Inclusief 2 privéparkeerplaatsen.
– Gelegen aan de onder architectuur ontworpen gemeenschappelijke tuin.
– Veel voorzieningen op loopafstand waaronder winkelcentrum Winkelhof.
– Professionele begeleiding bij aankoop en afwerking van uw toekomstige woning.
– Koopsom: € 1.050.000,–

Buitenplaats aan de Oude Rijn
Via de stijlvolle oprijlaan komt u elke dag heerlijk thuis. Aan de oprijlaan liggen uw 2 privéparkeerplaatsen en privéberging. Hier geniet u van het goede leven met de beleving van het water van de Oude Rijn met hartje Leiden en de voorzieningen van Leiderdorp op loopafstand. Lekker midden in het leven dus, maar dan wel met het comfort en gemak van een woning die volledig naar uw smaak is ingedeeld, een eigen royale buitenruimte én een gemeenschappelijke tuin van maar liefst 1500 m².

Gemeenschappelijke tuin
Bewoners en bezoekers van deze unieke buitenplaats genieten van een gezamenlijke tuin, niet zomaar één, maar een tuin van formaat die onder architectuur wordt aangelegd en waarin prachtige, oude bomen staan. De gezamenlijke tuin versterkt tevens de sociale controle en cohesie. Hier kent u uw buren en zoekt u ze op als u er zin in heeft, bijvoorbeeld voor een barbecue of een potje jeu de boules. Ook kunt u hier ideaal terecht voor een gezellige borrel met vrienden en familie en heeft u alle ruimte om met de (klein)kinderen de mooie momenten te vieren. Over het onderhoud van de tuin geen zorgen, dit wordt geregeld via de VvE. Kortom: Wel de lusten, niet de lasten.

Veel keuzevrijheid
De buitenkant van deze monumentale villa wordt volledig gerestaureerd, binnen kunt u de villa volledig naar eigen smaak afwerken en indelen. De aannemer helpt u hier graag bij, maar u kunt dit ook op eigen initiatief doen. Kortom, alle vrijheid om hier een unieke woning van te maken die helemaal is afgestemd op uw woonwensen!

Begeleiding van A tot Z
Ziet u zichzelf hier al wonen? Wij denken graag met u mee voor de afwerking van uw woning, en heeft u tot en met de oplevering altijd een vast aanspreekpunt voor eventuele vragen.

Een lijst met renovatiewerkzaamheden is bij de verkopende makelaar te verkrijgen.
Er dient nog een kadastrale splitsing plaats te vinden van het perceel grond waarop de villa en de appartementen zijn gelegen. Opgegeven perceelsgrootte is indicatief.

  • 210 m2
  • 245 m2
  • 7

Kenmerken Van der Valk Boumanweg 236

Overdracht

Koopprijs€ 1.050.000,- v.o.n.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte245 m2
Woonoppervlakte210 m2
Inhoud910 m3

Bouw

SoortVilla
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1880
Dak typePlat dak

Indeling

Aantal verdiepingen2
Aantal kamers9
Aantal slaapkamers7
Aantal badkamers1

Maandlasten

Ligging Van der Valk Boumanweg 236

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

27.128

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

42%

20% NL

28%

20% NL

31%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod